Er du helt ny på treningssenter? Da kan det føles skummelt å gå inn døren alene for første gang. Å føle seg utilpass i starten er helt normalt. Noen er engstelige for å ikke føle seg «godt nok trent» eller «bra nok», mens andre kanskje er redd for at bli sett på eller å gjøre noe feil.

Det å gå inn på et treningssenter trenger ikke være så ubehagelig om du er litt forberedt.

Her er noen tips til hvordan du kan forberede deg:

  1. Sjekk ut senteret før du melder deg inn. Les litt på senterets hjemmeside, send en mail eller ta en telefon for å få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha. Du kan gjøre en avtale med noen som jobber der slik at du får omvisning og hjelp til det du måtte lure på når du entrer treningssenteret for første gang.
  2. Når du har kommet deg inn på senteret så bruk litt tid på å bli kjent med lokalet du skal trene på. Finn ut hvor det er styrkeapparater, kondisjonsavdeling, gruppetreningsrom og så videre. Når du får oversikt blir du tryggere på hvor ting befinner seg og hvor du skal.
  3. Mange nybegynnere har en frykt for at andre skal se på hva de gjør og at andre bedømmer «ferskingene». Denne frykten er stort sett i hodet. Faktum er at folk har mer en nok med seg selv. Gå inn i din egen verden- sett på høretelefoner og favorittmusikken din mens du trener. “Skru av omverden”.
  4. Tren sammen med noen du kjenner. Det føles ofte tryggere når man er to.
  5. Prøv personlig trener. En PT vil gi deg innføring i øvelser tilpasset deg og dine mål, samt sikre at du utfører øvelsene med god teknikk. Når du får hjelp til å mestre dette øker selvtilliten og du vet hva du skal gjøre når du trener på egen hånd. I tillegg har du noen som kan motivere deg og gi deg tett oppfølging for å sikre at du opplever framgang i treningen din.
  6. Ha en plan. Det å planlegge treningen handler ikke bare om hva du gjør på selve treningsøkta. Bruk kalenderen og planlegg den kommende treningsuken. Skriv ned øktene du skal gjøre og vit at dine egne treningsavtaler er like viktige som andre avtaler.
  7. Unngå å trene i rushtiden. Rushtid er gjerne mellom klokken 16 og 20 på mange sentre. For å trene litt mer i fred er det smart å trene tidligere på dagen. Kanskje du kan ta deg en økt før du starter på jobb eller i lunsjpausen?
  8. Hvis det fortsatt er skummelt å gå rundt alene eller du ikke har noen å trene sammen med, så prøv en gruppetime. Vi på SportSenter1 tilbyr et stort utvalg av timer. For mer informasjon om de ulike timene sjekk ut timeplanen vår her på nettsiden.

HUSK at treningssenteret er for alle uansett form, størrelse, alder og treningsmål. Én ting alle har til felles er at man en eller annen gang har vært nybegynner!

Vi ses på trening!

SportSenter1

Finn medlemskapet som passer deg!

Bli medlem