Løp intervaller inne

LØP INTERVALLER INNE

Vi forstår godt om du vil løpe langdistansene utendørs når det er vår og sola skinner, men vi vil uansett snakke om fordelen med å løpe på en tredemølle hos oss.

På en mølle får du forflytningshjelp. Tredemølla hjelper deg med å utvikle et godt løpesteg fordi båndet drar føttene dine bakover. Du får et jevnt underlag og det er enkelt å styre intensitet og fart.

Tredemøller er som skapt for intervaller eller raske, korte turer med høy intensitet. På tredemølla handler det om å få opp farta og å ha en plan.

Her er forslag til et par gode intervalløkter:

KORTE INTERVALLER (45/15)

Korte og raske drag med små pauser trener kroppen til å senke hjertefrekvensen raskere etter harde intervaller. Slik gjør du det:

10 - 15 minutter oppvarming, fra gange til rolig løping.

Løp i 45 sekunder med 15 sekunder pause der du står på kanten av tredemølla. Gjenta 10 ganger.

Still inn hastigheten slik at du løper raskt, men likevel klarer å holde farten en stund.

Avslutt med nedjogg/gange i 5 - 10 minutter.

4X4 MINUTTER

Litt lengre intervaller med 1 - 2 minutters pause.

10 - 15 minutter oppvarming, fra gange til rolig løping i økende tempo.

Løp 4 minutter i et tempo som ikke er raskere enn at du vil klare å gjennomføre alle de fire dragene med den samme farten. Gå veldig rolig på tredemølla i pausene (1-2 min), og øk hastigheten gradvis når du skal starte på neste drag.

Avslutt med nedjogg/gange i 5 - 10 minutter.

TIPS! Vil du skåne beina litt bør du justere stigningen noen prosent opp og ned med jevne mellomrom. Da får du variert belastningen på samme måte som når du løper ute. En annen mulighet er å løpe litt saktere, men med mye stigning som om du løper i motbakke.

God løpetur!


SportSenter1

Finn medlemskapet som passer deg!

Bli medlem