Tidligere studier har vist at grupper som trener utholdenhetstrening og styrketrening sammen kan gi redusert fremgang på styrketrening.

Du kan nok ikke bli den sterkeste, største og beste i verden på maraton samtidig, men for at du skal få best mulig resultat og litt av alt må du trene smart og ta høyde for noen ting:

Motstridende signaler: De ulike måtene å trene på sender ulike signaler til hvordan kroppen skal endre seg. Disse signalene har en hemmende eller forstyrrende effekt på hverandre og kan dermed hemme fremgangen din.

Tretthet/Energi: Vi har alle et tak på hvor mye trening vi kan tåle og restituere fra. Dette taket er ikke uendelig, dermed kan vi ikke bare legge til mer trening uten å på et punkt begynne å se en reduksjon i resultatene.

Vi kan heller ikke legge til mer trening uten å ta for oss de andre viktige faktorene som påvirker resultatene. Mer trening betyr ofte at du trenger både mer mat- og restitusjon, særlig hvis målet er å bli større og sterkere.

Trening kan være komplekst, og å jobbe seg mot spesifikke mål kan være vanskelig uten hjelp av fagkyndige. Har du spørsmål om din trening, ikke nøl med å ta kontakt med oss i resepsjonen eller book en time med personlig trener.

SportSenter1

Finn medlemskapet som passer deg!

Bli medlem